Știri ITPCTECH

Intel mută producția la Samsung

Problemele de producție continuă

Exista o vreme în care Intel domina. Pe partea de procesoare, pe partea de producție, pe partea de tehnologie, fie că vorbim de servere, desktop sau stații de lucru. Din păcate pentru Intel (și din fericire pentru buzunarele noastre), compania continuă să aibă probleme severe la unui dintre aceste aspecte, așa că nu mai trăim în acele vremuri.

Cel mai clar semn al acestui fapt vine de la presa din Coreea de Sud. Conform veștilor care circulă acum prin presă, Intel a făcut un parteneriat cu Samsung în vederea folosirii uzinelor sale de producție. Dar de această dată nu mai vorbim de producția de chipset-uri pentru plăci de bază. Problemele pe care le are Intel la producția de hardware au forțat compania să se bazeze pe parteneri până și pentru realizarea de procesoare.

Ce e drept, nu este vorba de procesoarele high end, conform veștilor, ci doar modelele low-end. Lucruri precum Pentium și Celeron, ce tot reprezintă un procent mare din oferta companiei, dar ceva ce nu necesită tocmai la fel de mult rafinament precum procesoarele pentru servere, stații de lucru, sau cele high-end pentru desktop.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button