MORE

Intel mizeaza pe RealSense, o tehnologie… care se descurca foarte bine si singura

Intel a stiut sa se vanda la CES 2015, anuntand o serie de proiecte care de care mai interesante. Cel mai bine primit episod a fost acela in care reprezentantii companiei au vorbit despre tehnologia RealSense – o camera compacta care permite interactiuni mai naturale si intuitive cu dispozitivele computerizate personale.

De exemplu, ea este capabila de detectie si urmarirea faciala, detectarea emotiilor, scanarea 3D, fotografiere cu perceptia profunzimii si multe altele. Intel a folosit tehnologia RealSense pe o drona, oferind publicului o experienta greu de uitat – drona a zburat autonom fara sa se prabuseasca peste oameni si fara sa loveasca obstacolele din cale. Ajunsa in fata unei usi inchise, drona inteligenta a asteptat ca cineva sa-i deschida calea inainte de a-si continua drumul. Si asta gratie camerei RealSense! Cat despre „nasturele inteligent”, Brian Krzanich, directorul general al Intel, a explicat, in cadrul CES 2015 de la Las Vegas, ca acesta este un cip deloc obisnuit – se numeste Curie si include un intreg sistem supersofisticat alimentat de Quark si destinat tehnologiilor purtabile.

Micutul dispozitiv are un accelerometru si un giroscop, 384kB de memorie flash, un Bluetooth Low Energy radio si un „computer brain” Quark. Dispozitivul este suficient de mic incat sa incapa intr-un colier, intr-o pereche de ochelari sau chiar intr-un nasture si poate fi folosit, de exemplu de catre creatorii de moda, precum si de catre companiile de sport si lifestyle. Intel a prezentat la CES si a cincea generatie de procesoare Broadwell Core, CPU-urile de 14 nanometri dedicate tabletelor dar si stick-ul care poate rula Windows 8.1 si Linux pe televizor, transformandu-l astfel in PC.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button