PCTECHTech&IT

Intel mai angajează un fost director AMD pentru divizia sa de plăci video

Mai mulți foști angajați ai AMD care au fost implicați în divizia grafică a companiei ajută acum Intel să lanseze prima sa placă video, programată în prezent pentru 2020. Printre ei se numără Raja Koduri, Jim Keller, Chris Hook și Darren McPhee.

McPhee este ultima achiziție a echipei de grafică de la Intel. Potrivit unei actualizări recente de pe Twitter, McPhee a acceptat un rol la Intel ca director de marketing al produselor pentru plăcile video.

Nu este neobișnuit ca talentul de nivel înalt să sară de la o firmă importantă la alta – se întâmplă tot timpul în industria tehnică. Cu toate acestea, este interesant faptul că eforturile Intel de a concura în spațiul plăcilor video sunt conduse de atâția foști angajați AMD, printre care Raja Koduri, care a condus Radeon Technologies Group și a supravegheat dezvoltarea Vega.

Acestea fiind spuse, au trecut câțiva ani de când McPhee a lucrat la AMD. Potrivit profilului său LinkdedIn, el a servit diverse roluri de marketing la AMD, care se întind pe aproape zece ani, toate legate de jocuri și grafică. El a trecut la AMD atunci când compania a achiziționat ATI Technologies – la vremea respectivă, McPhee a fost senior manager de produs al ATI.

Dincolo de angajări, nu știm prea multe despre placa video celor de la Intel – nu se vorbește încă despre hardware sau arhitectură. Cu toate acestea, Intel a afirmat anterior că va viza „o gamă largă de segmente de calcul”, care probabil va include și gamingul.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button