TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Intel lovit din plin – 20GB de informatii sensibile ajung pe internet

Saptamana trecuta, Intel a mai incasat o lovitura puternica datorita unei scurgeri foarte mari de informatii sensibile. Informatiile strict confidentiale au ajuns sa fie postate pe Twitter de catre un utilizator anonim. In postare respectiva, exista un link de descarcare al unei arhive mari de 20GB cu date foarte importante. Conform declaratiei facuta de catre Intel, informatiile apartin Centrului de Proiectare si Resurse, arhiva respectiva continand date despre proiecte, clienti si parteneri. Cel mai probabil, persoana aflata in spate a reusit sa sparga contul unui client sau al unui angajat, capatand astfel accesul.

Cireasa de pe tort este legata tot de persoana anonima care se afla in spatele bresei de securitate. Ei bine, hacker-ul ar fi reusit sa extraga o cantitate mai mare de date in realitate; excluzand arhiva uriasa de 20GB postata deja. Intel a sustinut ca nu exista date in plus inafara celor expuse deja, cazul fiind investigat amanuntit.

Intel

Lista completa cu informatiile aflate in arhiva, se poate accesa direct de aici. Voi ce parere aveti? Oare Intel va reusi sa intervina la timp pentru rezolvarea problemei? Pare a fi ceva super important la prima vedere, ma gandesc la tot felul de posibilitati. Speram ca informatiile scurse sa nu afecteze in vreun fel, viitoarele generatii de procesoare.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button