PC

Intel lansează un procesor cu HBM2 și câteva nuclee ARM

Mai știți cum tot umbla vestea că AMD va lansa un procesor care are memorie HBM2 integrată? Asta continuă să nu se adeverească, dar Intel tocmai asta a făcut, deși nu sub forma la care se aștepta cineva.

Intel a dezvăluit unul din primele rezultate ale achiziției companiei Altera, un nou procesor configurabil de tipul FPGA, construit folosind tehnologia de 14 nanometri folosită de la Broadwell și până acum. Stratix 10 conține 5.5 milioane de elemente de logică, având o performanță teoretică estimată de Intel de 10 TFLOPS pentru precizie normală. Asta se pare că l-ar face ideal pentru aplicații de tipul Machine Learning.

Componenta de logică programabilă este asistată de un procesor ARM cu patru nuclee Cortex A53 și patru unități de memorie HBM2, care sunt folosite pentru gestionarea și livrarea datelor ce vor fi prelucrate. Din câte vă puteți imagina, fiind un FPGA, Stratix 10 nu este gândit pentru utilizatorul de rând, decât dacă utilizatorul de rând deține un turn radar sau un centru de date.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button