PCȘtiri ITTECH

Intel lansează o nouă generație de procesoare pentru laptopuri

Intel a prezentat cel mai recent set de procesoare mobile, introducând arhitectura generației a noua pentru laptopuri și tablete. Așa cum am văzut la versiunea pentru desktop anul trecut în octombrie, aceasta ar trebui să ofere un impuls de performanță decent. Compania a introdus atunci primul procesor destinat clienților de larg consum care atinge 5 GHz, iar acum face același lucru și pentru laptopuri.

Este vorba despre modelul 9980HK, capabil să accelereze până la viteza de 5 GHz de la o frecvență de bază de 2,4 GHz. Intel declară că poate oferi „cu până la 18% mai multe cadre pe secundă în jocurile video” în comparație cu modelul 8950HK de anul trecut, sau o editare a unui video 4K cu 28% mai rapidă în Adobe Premiere Pro. Dacă jucați, transmiteți și înregistrați în același timp, Intel susține că ar putea oferi un impuls de performanță de 2,1 ori mai mare.

Cu toate acestea, va fi destul de costisitor, având în vedere că prețul recomandat de producător este de 583 dolari. Există, de asemenea, modelul 9880H ce nu suportă overclocking, care pleacă de la o frecvență de bază de 2.3 Ghz și atinge 4.8 Ghz în modul turbo. Intel denumește laptopurile (probabil uriașe) care vor fi echipate cu aceste procesoare „Musclebooks”. Probabil este o denumire adecvată.

Procesoarele mainstream sunt mai puțin interesante. Intel nu adaugă noi nuclee ca anul trecut și nici nu schimbă dramatic arhitectura. Cât despre funcții noi, principalele schimbări aduse sunt suportul pentru modulele de memorii Intel Optane H10 și compatibilitatea cu Wi-Fi 6. Cea dintâi funcție promite un plus de performanță de 63% comparativ cu un PC vechi de trei ani care rulează un SSD tradițional, dar producătorii ar trebui să adopte soluția de memorie Intel. Între timp, Wi-Fi 6, presupunând că aveți un router compatibil, vă va permite să transferați date de trei ori mai rapid decât generația curentă de Wi-Fi.

Dacă ați cumpărat un laptop în ultimul an, nu veți avea prea multe motive pentru a face upgrade, dar gama de top a procesoarelor din noua generație aduce laptopurile mai aproape ca niciodată de performanța unui computer de desktop. Bine, exceptând varianta în care folosiți hardware de desktop de genul unui Dell Alienware a51m. Așteptați-vă ca aceste procesoare noi să apară în laptopuri pe tot parcursul anului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button