Știri ITTECH

Intel lansează două camere 3D noi

Inițiativa RealSense a celor de la Intel continuă, compania anunțând disponibilitatea a două modele de camere capabile să scaneze mediul înconjurător și să îl integreze într-un mediu digital.

Camerele sunt D415 și D435. Primul model este gândit mai mult pentru obiecte mici și elemente fine, senzorul scandând mediul înconjurător bucată cu bucată. Cel de-al doilea este gândit pentru spații mari, având un câmp de vedere întins și capturând o scenă întreagă cu o singură acțiune.

https://youtu.be/E5feqYIQA0o

Ambele modele sunt echipate cu un ansamblu de senzori ce le permite funcționarea indiferent de condițiile de lumină. Camerele nu sunt gândite doar pentru aplicații specializate, ci sunt disponibile pentru publicul larg, alături de RealSense SDK 2.0, ceea ce permite oricui dorește să creeze aplicații AR/VR sau roboți capabili să perceapă mediul înconjurător în trei dimensiuni. Prețul lor nu este ridicol, costând 150 și 170 de dolari

Vă puteți gândi la ele ca la un soi de Kinect care chiar funcționează și care include suportul software necesar pentru a face cam orice vreți.

[Engadget] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button