PC

Intel Kaby Lake nu îmbunătățește soluția termală integrată

O veste destul de proastă și-a făcut apariția pentru cei care visează la zilele lui Sandy Bridge, seria Intel Kaby Lake se pare că nu folosește o substanță de transfer termic grozavă.

Substanța care lipește capsula procesorului de capacul carcasei era, pe vremuri, capabilă să ofere un transfer termic excelent, după cum dovedesc procesoarele i7 2600K ce stau la 5GHz, în unele cazuri și pe aer. Dar de la Ivy Bridge și până acum, situația nu a fost la fel de fericită. Iar un test nou pare să indice că nu se va schimba la Kaby Lake.

O variantă de testare a unui i7 7700K a luată la mână, frecvența sa fiind dusă la 5GHz de către un individ care își spune RichUK de pe forumul Anandtech. Temperatura atinsă de acest procesor a trecut de 90 de grade la această frecvență, în timp ce rula Prime95, fiind răcit folosind un Kraken X60 de la NZXT.

După ce capacul procesorului a fost dat jos, iar substanța de transfer termic a fost înlocuită cu una mai eficientă, temperatura celui mai fierbinte nucleu a atins doar 66 de grade celsius în timpul aceluiași test.

Overclock-ul în sine nu a fost stabil pe termen lung, dar tot este un semn bun. Cine știe, poate varianta de testare este o excepție, iar ediția finală a lui i7 7700K va folosi o altă substanță. nu de alta, dar înlocuirea sa manuală tinde să mai ducă din când în când la procesoare sparte.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button