PC

Intel Kaby Lake nu aduce nici măcar 10% mai multă performanță față de Skylake

Rezultatele primelor teste ale noilor procesoare Intel Kaby Lake au fost zărite pe internet.

Testele cu pricina au fost efectuate pe un Intel i5 7600K, un procesor cu 4 nuclee căruia i se poate face overclock, dar care nu are suport pentru Hyperthreading ca un i7. Nu se știe cu siguranță la ce frecvență rula procesorul în testele efectuate, dar conform zvonurilor mai vechi, ar fi vorba de 3.8GHz ca standard, adică mai mult cu 300MHz față de echivalentul său Skylake, i5 6600K.

Luând asta în considerare, imaginile de mai jos chiar nu pun procesorul Kaby Lake într-o lumină prea favorabilă.

03121245781l 03121245501l 03121245481l 03121245120l

Sporul de performanță în unele cazuri nu este nici măcar de 10% față de Skylake. Practic, ar fi și mai mică diferența dacă cele două procesoare ar rula la aceeași frecvență.

Fie procesorul testat a fost o variantă încă incompletă, fie nu rula la frecvența corectă, fie placa de bază nu îl folosea la potențialul maxim, fie (și asta este cea mai probabilă posibilitate) Kaby Lake chiar nu aduce prea multă performanță față de Skylake. La urma urmei, nu este o arhitectură nouă, nu este o micșorare a tehnologiei de fabricație, este mai mult un soi de optimizare.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

26 comentarii

  1. ba da dar daca ai ceva mai vechi luat preventiv cu rami la 3000 gen, vei observa ca nu are deloc de ce sa-ti para rau ca nu ai asteptatnoile generatii

  2. A fost un thread pe reddit care arata care a fost jump-ul Nvidia de la generatie la generatie cu tot cu comparatii si compara fiecare generatie de la GTX 480 pana la gtx 1080 si rezultatul a fost ca GTX 1000 are cel mai mare leap de pana acum rezultatul dintre GTX 1080 vs GTX 980 fiind aproximativ 90% leap total atat tflops cat si fps in diverse titluri. Si aparent GTX 1000 este si cel mai eficient din motivul asta.

  3. Meh, tot nu pot tine constant 1080 4K 60FPS. Nu ca as fii maniac dupa 4K dar totusi cum si Apple/Samsung asa si Nvidia/Intel is frati dar din alta mama dar sug banii la fel de bine!

  4. Fuck. Caut constant thread-ul si nu-l gasesc. Avea atatea informatii inteligente si te facea sa intelegi pe bune care e diferenta de performanta.

  5. plm asa am luat…oricum mi-am luat teapa, mi-am luat cand abea aparuse ddr4, aia la frecvente mari erau exagerat de scumpi, acuma ma bucur de ce am luat, ce rost are sa mai fac calcule acuma… oricum am haswell-e si scoate in cinebench acelasi scor ca un cpu similar broadwell-e in combinatie cu rami la frecvente standard, deci n-am pierdut nimic ca nu am asteptat, doar putin la pretu ramilor

  6. Ce naiba,de cand 10% este putin cand diferentele intre generatii este in medie de 5%, miroase a fanboy amd pe aici.

  7. Sunt curios cand o sa apara zen, atunci stire, Zen cu 45% mai rapid ca predecesorul sau ( vechi de 4 ani) cu doar 150W tdp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button