MORE

Intel isi retrage reclama de pe Gamasutra in urma scandalului #Gamergate

Gamasutra era unul dintre cele mai respectate site-uri de jocuri din lume, fiind o sursa de stiri si informatie extrem de buna pentru gameri. Asta pana cand a aparut o serie de articole intitulate „Gamerii sunt morti”, ca rezultat al unui scandal pornit de la Zoe Quinn si favoritismele din presa. Si de aici a plecat intreg scandalul #gamergate.

Asta a fost scanteia de unde a plecat intreg scandalul, si intreg internetul a dat mana cu mana pentru a pedepsi site-urile care nu reprezinta gamerii si incearca sa isi impuna propiile versiuni ale adevarului. Prin urmare internetul a lovit in aceste site-uri unde doare mai tare: la venituri.

Aceasta campanie a vizat parteneriatul dintre Intel si Gamasutra, gamerii inaintand cereri catre Intel pentru a retrage sponsorizarea acordata site-ului. Si…minune! Intel si-au retras sponsorizarea, declarand in prealabil:

Când vine vorba despre egalitatea intre sexe, vrem să fie foarte clar: Intel crede ca bărbații și femeile ar trebui să fie tratati la fel… Și desi respectam dreptul fiecaruia de a avea convingeri și valori personale, Intel nu intentioneaza sa sprijine vreo mișcare sau organizatie care discriminează femeile. Ne cerem scuze dacă am ofensat pe cineva.

Gamasutra

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button