MORE

Intel intră în VR cu Project Alloy

Intel a decis să nu mai stea pe tușa revoluției VR și să pășească pe teren cu propria sa soluție, numită Project Alloy.

Spre deosebire de tehnologia similară aflată acum pe piață, Alloy este un dispozitiv complet wireless care nu necesită un telefon, ca în cazul lui GearVR, pentru a funcționa. Nu au fost date detalii despre hardware până la ora actuală, dar vă pot spune măcar cum va funcționa.

Într-un mod similar cu HoloLens și Sulon Q, Alloy combină AR și VR, având în componență o cameră capabilă să digitalizeze mediul din imediata apropiere a utilizatorului. Asta va împiedica atât incidente de izbire cu nasu de ziduri, dar mai important, permite folosirea mâinilor direct în VR. Mulțumită tehnologiei pe care o are deja Intel de ceva vreme, care permite scanarea și reconstruirea mediului înconjurător într-unul virtual, vă veți putea folosi elemente din decor în mediul VR, dar și de propriile mâini, fără un controller, pentru a manipula obiecte din lumea redată de Alloy.

Compania intenționează să facă proiectul complet Open Source de anul viitor, atât ca hardware cât și ca software. Project Alloy va avea și compatibilitate cu platforma Windows Holografic.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button