STIRI IT

Intel interzice in mod oficial overclocking pe Skylake non-K

Regretabil, Intel si-a pus in mod oficial piciorul in prag si a luat decizia de a interzice orice forma de overclocking pe modelele de procesoare Skylake din afara seriei K.

Parea a fi initial un zvon, oarecum coroborat de update-uri care incepeau sa apara pentru unele placil de baza, dar acum este pe cat de confirmat se poate. Acele update-uri de de BIOS lansate au venit ca un ordin direct de la Intel.

Compania a confirmat ca a oferit un update de micro-cod pentru procesor, pe care partenerii trebuiau sa il implementeze pentru a se alinia pozitiei pe care o are Intel fata de overclocking pe sisteme care nu erau intentionate sa suporte aceasta functie. Acea pozitie fiind, desigur „Nu”.

Desigur, daca vreti sa pastrati functia de overclock, puteti ramane cu varianta curenta de BIOS de pe placa voastra de baza si va veti putea bucura in continuare abilitatea de-a amplifica viteza procesorului. Desigur, Intel nu prea recomanda asta, deoarece nu ofera garantii ca procesoarele non-K vor functiona in regula daca li se face overclock.

[Bit-Tech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close