PCTECHTech&IT

Intel inițiază proiectul Athena

De ceva timp Intel simte o suflare rece în ceafa sa, dar nu de la AMD, ci de la Qualcomm, ce amenință să devină un jucător important în domeniul laptop-urilor, unde până acum Intel a cam dominat totul.

Pentru a preveni asta, compania a dezvăluit acum ceva vreme ceva numit Project Athena. O inițiativă prin care speră să creeze un nou tip de laptop, unul menit să se conformeze unor criterii foarte stricte în ceea ce privește funcțiile și performanța.

Spre exemplu, un laptop Athena trebuie să aibă conectivitate 5G, o baterie ce poate să țină 20 de ore, abilitatea de a ieși instantaneu din repaus, AI… pentru diverse motive, timpi de încărcare foarte mici pentru aplicații, greutate redusă și tot așa.

Pentru a putea pune la punct acest proiect, Intel anunță acum că va deschide luna viitoare trei laboratoare în cadrul cărora să își ajute partenerii de afaceri să dezvolte sisteme ce se vor conforma cerințelor. Aceste laboratoare vor fi localizate în Taipai, Shanghai și în California. Dacă vă întrebați de ce nu avem și unul prin Europa, vă pot aminti că nu prea mai produce nimeni din Europa hardware de acest gen.

Intel se așteaptă să aibă deja pe piață câteva mostre din Project Athena până la sfârșitul acestui an, iar de anul viitor va avea și mai multe exemplare la vânzare, produse de diverși parteneri de afaceri.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button