MORE

Intel inceteaza procesul de productie Tick-Tock

Ne aflam la sfarsitul unei ere care a definit Intel pentru ultimul deceniu.

De cand arhitectura Core a salvat procesoarele Intel de la dezastrul provocat de arhitectura Netburst, cu atrocitati precum seria Pentium D, compania foloseste o metoda de dezvoltare numita Tick-Tock. Tick reprezinta dezvoltarea unui mod nou de productie, o micsorare a procesului de fabricatie, iar Tock aduce o arhitectura noua.

Acest mod de dezvoltare a dat de un obstacol, dificultatea de-a scadea sub 14 nanometri. Practic, a dat de acest impas inca de la 14 nanometri, Broadwell fiind amanat atat de mult incat nici macar nu a fost lansata o gama intreaga de procesoare pentru desktop si s-a sarit direct la Skylake.

ticktockout

Intel va inlocui Tick-Tock de acum inainte cu un mod nou de dezvoltare. Acesta are trei etape. Primul este echivalentul unui Tick si presupune micsorarea procesului de fabricatie. Apoi urmeaza echivalentul lui Tock, aducand o arhitectura noua. Iar in cele din urma avem pasul al treilea, care presupune optimizarea acelei arhitecturi.

Aici ne aflam acum. Broadwell a fost Tick, Skylake este Tock, iar Kaby Lake, care va fi disponibil spre finalul anului, va fi acea optimizare. Dincolo de asta avem Cannonlake, Ice Lake si Tiger Lake, intre 2017 si 2019. Apoi urmeaza trecerea la 7 nanometri in anul 2020.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Salut, unacomn. Interesant articol. E de astepat sa se treaca sub 10 nm la arhitectura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button