PC

Intel va începe să testeze procesul de 7 nanometri

Intel a dezvăluit în ultimul său raport financiar că va deschide anul acesta o linie de producție pentru procesul de 7 nanometri.

Acestă linie de producție nu este gândită pentru volum, ci pentru testare. Intenția este ce-a de rafina procesul și de a-l pune la punct, pentru ca apoi tehnologia dezvoltată în această linie de testare să fie replicată pentru uzinele sale principale.

Asta înseamnă că trecerea la 7 nanometri nu va veni prea curând pentru Intel, dar compania este pe drumul de-a trece și de limita de 10 nanometri. Procesoarele actuale ale companiei încă mai sunt făcute folosind procesul de 14 nanometri, ceva ce se va schimba cu lansarea lui Cannonlake spre sfârșitul acestui an.

Faptul că Intel abia acum începe testarea ar putea fi un semn că marele producător de procesoare ar putea rămâne în urmă cam pentru prima dată în ultimele decenii, companii precum GlobalFoundries planificând deja lansarea noului proces. Ce e drept, GlobalFoundries a sărit peste procesul de 10 nanometri, astfel recuperându-se din avansul pe care îl avea Intel peste restul industriei.

Ce înseamnă asta pentru utilizatorul de rând?  Eficiența unui procesor făcut pe 7 nanometri va fi simțitor mai bună decât cea a unuia realizat pe 14 nanometri. Asta va duce la consum mai mic și la performanță mai bună.

[PC World]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button