PC

Intel încearcă să mai clarifice numele plăcilor de bază

Plăcile de bază tot tind să aibă nume mai confuze, în mare parte din cauza chipset-ului, de nu ții minte dacă era Z67 sau Z68 sau dacă e o diferență între Z75 și Z77 sau dacă B350 este sau nu pentru procesoare Intel.

Confuzia aceasta cea din urmă a fost inserată de AMD, ce-a decis să facă o „glumiță” cu plăcile de bază AM4, folosind denumiri de chipset-uri similare și identice cu ce ar trebui să fie următoarele generații de la Intel. Astfel, nu ar trebui să vă așteptați ca chipset-ul low-end B250 să fie înlocuit de B350 cu ocazia procesoarelor Coffee Lake. Dacă ar face asta, vă puteți aștepta la mulți oameni ce se miră de ce li s-au îndoit atât pinii de pe procesor cât și cei de pe placa de bază în momentul instalării. Vă puteți imagina zgomotul produs de un asemenea incident?

Pentru a evita asta, Intel pare că va schimba numele pentru chipset-ul său de bază. În loc de B350, va fi B360. Nu este o diferență mare, așa că tot ar trebui să vă așteptați la ceva povești de groază, dar este o diferență ce ar trebui să evite partea cea mai mare a problemelor.

Informația aceasta nu vine direct de la Intel, este momentan un zvon. Dar probabil se va adeveri.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button