Tech&ITPCTECH

Intel i9 10900K pare a fi foarte, foarte fierbinte

Și aprig devorator de curent

În viitorul foarte apropiat vom avea parte de noi procesoare de la Intel. Relativ noi. Să zicem. Dar procesoare ce vor împinge segmentul high end dedicat publicului larg către noi limite, pe care Intel le rezerva până acum doar pentru segmentul stațiilor de lucru. Poate că nu vom avea parte de câte 16 nuclee, ca pe platforma celor de la AMD, dar vom avea măcar parte de 10 nuclee ce pot atinge viteze foarte mari.

Așa că s-a ivit o întrebare destul de bună. Oare cât va consuma un astfel de procesor? Cât de fierbinte va fi? Eh, NDA-ul pică în mod oficial pe 20 mai, dar internetul este plin deja cu exemple din ce are de oferit noua generație de procesoare de la Intel. Spre exemplu, cât de fierbinte poate fi un i9 10900K și cât de mult poate consuma.

Conform unei postări de pe Weibo, atunci când un i9 10900K răcit cu un sistem AIO de 240mm este supus unui test de stres, poate atinge chiar și 93 de grade celsius la apogeul său. Totuși, în medie pare că rămâne pe undeva pe la 87 de grade, ceva ce nu este tocmai grozav, din moment ce nu îi permite procesorului să își mențină frecvența maximă pe toate nucleele de 4.9GHz, rămânând la 4.77GHz.

Mai impresionant este consumul acestui procesor, ajungând până la 235W, o reușită de care se apropie Ryzen 9 3950X cu cele 16 nuclee ale sale. Ce e drept, acele nuclee nu funcționează la 4.7GHz, ci mai mult pe la 3.9GHz.

Ar trebui să vedem săptămâna viitoare teste mai detaliate ce vor releva potențialul acestui procesor și cam de ce fel de răcire vom avea nevoie pentru a-l ține sub control.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button