PC

Intel i7 8700K se descurcă foarte bine în teste

Nouă arhitectură de procesoare de la Intel, cunoscută până acum sub numele Coffee Lake, se apropie. Conform companiei, dezvăluirea oficială va avea loc săptămâna viitoare, dar deja au început să apară teste cu unul din noile procesoare în baza de date a 3DMark.

Este vorba de teste ale lui i7 8700K, procesorul de top al linei dedicate utilizatorilor de rând, ce va dispune de șase nuclee fizice și douăsprezece fire de execuție totale. Acest procesor ar urma să înlocuiască i7-ele tradițional, care până acum atingea doar patru nuclee fizice, cu Hyperhtreading.

Testele de mai jos arată că acest procesor este capabil, la frecvența sa de bază și cu Turbo Boost-ul în efect, să atingă performanțe văzute la un procesor Ryzen 7 1800X cu opt nuclee, ce funcționa la o frecvență de 4GHz.

 Puteți vedea mai jos și o comparație cu un i7 7700K, precum și cu un procesor i7 7820X de pe platforma X299. Dintre acestea, doar modelul cu opt nuclee și cu un preț de cam 600 de dolari reușește să întreacă i7 8700K. Desigur, testele de fizică sintetice nu spun toată povestea, așa că mai trebuie să așteptăm câteva săptămâni, poate chiar luni, până când vor fi disponibile niște teste folosind aplicații și jocuri efective.[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button