PC

Intel i7 7740K a fost zărit în teste

Răspunsul imediat al celor de la Intel pentru procesoarele noi AMD Ryzen va veni sub forma seriei Kaby Lake-X, care aduce un succesor ceva mai sprinten al lui i7 7700K. Aceasta se va numi i7 7740K, iar acum a fost zărit și în câteva teste.

Procesorul este făcut pentru platforma Intel X299 și are un TDP de 112W, acest salt fiind reprezentat de creșterea frecvenței de bază până la 4.3GHz, iar frecvența de boost va rămâne la 4.5GHz. De ce aduce saltul de 100MHz un spor de 21W? Nu vă pot spune asta cu siguranță acum, din moment ce acest procesor nu va avea un GPU integrat. Așa că ar putea fi vorba de un model din Kaby Lake care nu avea același grad de eficiență ca un i7 7700K, din moment ce nu există în seria Kaby Lake-X nici un procesor cu mai mult de 4 nuclee din care să se fi ciuntit câteva.

În testele efectuate folosind SiSoft Sandra, i7 7740K a obținut scoruri care arată un avantaj clar la componenta de multi-media față de un R5 1600 care funcționa la aproape 3.2GHz, dar a rămas în urma acestuia la testul aritmetic, asta deși are avantajul a 1.3GHz. Cele 4 fire de execuție în pus se simt la această componentă. Merită menționat că R5 1600 va fi mult mai ieftin decât noul i7.

Kaby Lake-X va fi disponibil pentru plăcile de bază cu socket LGA 2066, ca parte din platforma X299. Această platformă va găzdui și procesoarele Skylake-X, cele care vor avea și configurații cu mai mult de 4 nuclee, alături de suport pentru mai mult de 16 conexiuni PCI-Express. Lansarea procesorului ar trebui să aibă loc în curând. Intel încă nu a specificat când.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button