MORE

Intel i7 7700K este cu până la 15% mai rapid ca Skylake

Un prim test al noului procesor de top din seria Intel Kaby Lake a fost dezvăluit, indicând un spor de performanță respectabil pentru i7 7700K în comparație cu i7 6700K din seria Skylake.

Testul, efectuat în Geekbench pe un sistem cu 32GB de RAM și o placă de bază Gigabyte din seria Z270, indică un scor de 6139 de puncte la componenta de single-threaded și unul de 20271 la cea multi-threaded. În funcție de condițiile în care au fost făcute testele, asta ar însemna un spor de 15% față de Skylake pentru single-threaded și 19% pentru multi-threaded.

intel-overclock

Desigur, mai este un factor de luat în minte aici. Un i7 6700K are o frecvență standard de 4GHz și de 4.2GHz în boost, în timp ce i7 7700K începe de la 4.2GHz și ajunge până pe la 4.5GHz în boost. Așa că o parte din sporul acestui scor probabil vine de la frecvență, ceea ce ar însemna că sporul de performanță al arhitecturii, Hz per Hz, ar fi mai aproape de 10%.

În alte cuvinte, Intel continuă la același pas pe care îl știm de la Ivy Bridge și până acum.

Dar dacă vă întrebați „Stai puțin, dar de ce am citit undeva că era 40%?”, ar putea fi pentru că vă aflați pe internet, unde totul este compus din 5% adevăr, 55% clickbait și 50% minciuni. Și dacă vă întrebați de ce totalul trece de 100%, atunci clar ați uitat că sunteți pe internet.

[Overlock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Eu zic ca este bun sporul de performanta avind in vedere ca este un cipset vechi, adica Z170.
    Eu unu asi fi vrut sa creasca numarul de coruri si threads-uri in special pentru virtualizare,
    ca oricum pentru jocuri este suficient de puternic sau mai bine zis prea puternic pentru jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button