MORE

Intel i7 7700K a fost zarit

Urmatoarea generatie de procesoare Intel dedicata publicului larg da tarcoale pe internet, detalii despre procesorul de top al seriei Kaby Lake fiind dezvaluite.

Intel Core i7 7700K a fost descoperit in baza de date a SiSoft Sandra, iar in cea mai mare parte pare sa aiba cam aceeasi configuratie ca predecesorul sau din seria Skylake.

sisofandar i7

O diferenta notabila pe parta de procesare este freceventa. Cea standard, in loc sa fie de 4GHz ca la i7 6700K este de numai 3.6GHz. Desi, un motiv pentru aceasta discrepanta ar putea fi ca este vorba de o varianta de testare a procesorului, care inca nu a fost reglat pentru a-si atinge frecventa nominala de 4GHz. Cea Turbo este oricum de 4.2GHz si se foloseste de acelasi proces de fabricatie de 14 nanometri ca Skylake.

Asa ca orice imbunatatire de performanta ar trebui sa vina modul in care arhitectura a evoluat in ultimul an, pentru ca altfel, pare de parca va fi un procesor foarte, foarte asemanator. Procesorul va aduce si suport pentru tehnologii mai noi, cum ar fi Thunderbolt 3, asa ca performanta nu va fi tocmai singurul sau atu fata de generatia anterioara.

Se asteapta ca i7 7700K si semenii sai sa fie lansati inspre toamna acestui an. Seria Kaby Lake a venit ca un inlocuitor pentru Cannonlake, care va folosi tehnologia construita pe 10 nanometri, dar care a fost amanat pana in anul 2017.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button