Știri IT

Intel este suparat pentru ca trebuie sa respecte legea

Intel este o companie masiva, care in acest moment domina piata procesoarelor. Insa modul in care a ajuns sa o domine tot tinde sa ii bantuie bugetul si somnul avocatilor.

Marele producator de procesoare incearca, iarasi, sa faca apel la decizia Uniunii Europene de a amenda compania pentru practicile sale non-competitive. Cu un deceniu in urma, Intel tot avea obiceiul sa ofere o alegere pe care nu o puteau refuza partenerilor de afaceri, cum ar fi Dell, HP si alti integratori de sisteme. Daca alegeau sa ofere solutii doar bazate pe tehnologie Intel, atunci preturile pentru componentele necesare scade. Daca ofera si solutii care sa contina alte lucruri, cum ar fi procesoare AMD, atunci pretul pentru componente creste.

Din nefericire pentru Intel, aceasta actiune este ilegala. A fost sactionata in SUA cu aproape 1 miliard de dolari si in Uniunea Europeana pentru cam aceeasi suma. In America, Intel s-a inteles cu AMD, dar in EU, Intel tot are idei ca amenda este poate prea mare. Asa ca de 7 ani, compania tot face apel la decizie. Intel a incercat asta in 2014, si a esuat, iar acum incearca din nou.

Intel crede ca amenda este disproportionala cu actiunea companiei, fiindca a incerca sa impiedici consumatorul de rand sa acceseze produsele competitiei in nici un caz nu este o tentativa de monopol care trebuie aspru pedepsita. Nu stiu ce cred avocatii companiei Intel ca ar fi. Poate doar marketing inteligent, cum erau bit-ul KillAMD si benchmark-urile care rulau cod mult mai lent pe procesoarele AMD, si inca o mai fac, de unele benchmark-uri sunt obligate prin lege sa scrie ca sunt „optimizate” pentru Intel.

Noul apel inca mai este acum in desfasurare, asa ca va mai trece ceva vreme pana cand se va ajunge la o decizie.

[The Inquirer]

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button