PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Intel este acuzat de măsluirea unor teste de performanță

Zilele acestea Intel a dezvăluit noile procesoare din seria Coffee Lake Refresh, aducând 8 nuclee în sfârșit în mainstream, alături de Skylake-X Refresh. Lansarea efectivă a procesoarelor va fi avea loc săptămâna viitoare, iar primele recenzii imparțiale ar trebui să sosească tot atunci.

Dar cu ocazia anunțului, Intel a publicat și o serie de rezultate a unor teste de performanță făcute de o companie numită Principled Technologies, care indicau ceva destul de previzibil. Noile procesoare Intel sunt puternice, nucleele adiționale fiind foarte utile. Dar era o mică problemă. A fost observată o discrepanță considerabilă între performanța indicată a procesorului AMD Ryzen 7 2700X și ceea ce lumea se aștepta să vadă de la acel procesor.

A fost ridicată suspiciunea că testele nu au fost efectuate în condiții adecvate, iar raportul publicat de Principled Technologies este destul de clar că anumite lucruri nu erau tocmai grozave. Procesorul AMD funcționa cu un cooler standard, în timp ce toate celelalte foloseau unul Noctua de performanță, era setat în Game Mode, ce dezactivează jumătate din nuclee, iar memoria cei 64GB de RAM folosiți nu rulau tocmai la frecvența standard.

Când Intel a inclus raportul de performanță în comunicatele sale oficiale, a fost adăugat clasicul mesaj „Software and workloads used in performance tests may have been optimized for performance only on Intel microprocessors.”, pe care Intel este obligat prin lege să îl adauge la orice benchmark publicat, din moment ce au mai fost prinși în trecut făcând tot soiul de mânării.

Compania care s-a ocupat cu testarea susține că n-a avut nici o intenție de a minți publicul, iar în acest moment se află în procesul re-testării sistemelor, folosind parametri optimi. Dacă doriți să vedeți un interviu cu unul din fondatorii companiei, încercând să explice deciziile luate, vă recomand călduros materialul publicat de Gamers Nexus.

Embargoul pentru recenzii va expira pe 19 octombrie, iar abia atunci vom vedea clar dacă Intel se ține de glume sau nu. Deocamdată, rezultatele celor curioși par să arate că da.

[Forbes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. numai intel? nvidia unde e ? performanta de maxim 10-15fps-uri in plus pe 4k fata de 1080ti si pret aproape triplu. Pacat ca inca nu isi pune nimeni mintea cu ei sa ii dea in judecata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button