TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Intel eliberează procesoarele grafice captive

Adio limitări!

Dacă lucrați cu depanarea de PC-uri la locul de muncă, probabil ați sesizat cum sistemele de marcă tind să aibă anumite particularități. Spre exemplu, nu puteți instala un driver grafic pentru GPU-ul integrat Intel de la Intel. Trebuie să îl luați pe cel modificat de producătorul sistemului, folosind un utilitar ce merge de parcă ar vrea să moară, pe un sistem cu 4GB de RAM și un HDD pe cale să moară.

Eh, acele zile s-au terminat, pentru că Intel a eliberat procesoarele grafice. Producătorii de sisteme nu mai vor mai fi cei care decid când nu vei mai primi update-uri, sau ce poți folosi pentru a reinstala driver-ul grafic. În sfârșit, avem libertate!

Bine, nu este universal valabil. Această libertate este valabilă doar pentru procesoarele grafice din seria a noua, pentru care producătorul sistemului deja a făcut un driver ce se folosește de infrastructura Declarative Componentized Hardware, pe Windows 10 1803 sau mai nou.

Asta nu va fi tocmai de folos pentru toate acele PC-uri cu Haswell și Skylake, dar pe viitor este ceva foarte bun. Foarte, foarte bun.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button