RSS PaginaDeMediaPC

Intel DG1 este mai puternica decat un PlayStation 4

Poate rula chiar si jocuri VR la setarile minime

Am mai auzit in trecut despre prima placa video comerciala de la Intel. Aceasta se numeste DG1, iar astazi a aparut pe internet un benchmark facut in SisoftSandra. Rezultatul obtinut ne indica nu doar numarul de nuclee, dar si viteza acestora. Se pare ca vorbim despre o placa cu 768 de nuclee si viteza de 1.5Ghz (care probabil va mai creste). De asemenea, pentru prima oara stim si capacitatea de memorie: 3GB. Asadar, ar putea Intel DG1 sa fie urmatoarea placa video de buget pe care o putem cumpara?

Ce rezultate o obtinut Intel DG1?

In acest moment, placa este intr-un punct foarte nesigur. Nu stim mare lucru despre ea, nu stim ce ambitii are producatorul; am primit doar cateva rezultate si specificatii. Se pare insa ca Intel DG1 ar putea fi raspunsul companiei pentru segmentul mainstream, de gaming. O placa ieftina care are caracteristici cat de cat moderne si puterea necesara de a bate un PlayStation 4 ca performanta si de a rula VR.

Intel DG1 Sisoft Sandra Benchmark LeakCe stim pana acum despre noua placa video de la Intel?

Intel a confirmat pe aceasta cale ca DG1 nu este placa video de mare putere pe care o asteapta gamerii, ci o solutie din seria LP (low power). Scopul acestui model este sa croiasca drumul a ceea ce pare un ecosistem al taberei albastre.

Compania nu a fost extrem de secretoasa in legatura cu aceasta placa video; am vazut-o in poze si chiar am vazut-o si in actiune in gaming. Bine, intr-un singur joc pana acum: Warframe. Oricum, se pare ca performanta lui Intel DG1 a fost solida, iar placa va fi dotata cu trei DisplayPort si un HDMI. Un setup destul de standard de altfel. In plus, nu necesita alimentare separata, deci are un consum maxim de 75W, atata cat ofera un port PCI-Express. Nu suna chiar rau, dar ramane s-o vedem in actiune.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button