PCTECHTech&IT

Intel Core i9 9990XE în sfârșit poate fi cumpărat direct

Cel mai scump procesor Intel i9 pare să fi sosit în sfârșit pe piață. Acesta este Intel i9 9990XE și are un preț care îl va face în totalitate inaccesibil pentru publicul larg, iar asta nu este o problemă, pentru că nu este menit pentru publicul larg.

Deși are numele i9, nu Xeon, procesorul este gândit pentru aplicații de High-End Desktop Computing ce fie necesită foarte multă putere de calcul, fie generează atât de mulți bani încât 3000 de euro înseamnă o nimica toată.

Procesorul și-a făcut apariția la acest preț pe pagina unui magazin de componente din Germania, ceva ce a venit ca o surpriză. Până acum, Intel vindea acest procesor doar pe baza unei licitații, considerând că doar cei care chiar vor să arunce cu mulți bani în ei îl vor dori. Iar la un asemenea preț, nu s-au înșelat.

În ciuda prețului, procesorul nu este cel cu numărul cel mai mare de nuclee din ograda i9. Are aceleași 14 nuclee fizice și 28 fire de execuție ca u i9 9940X de 1400 de dolari, doar că are un TDP cu 90W mai mare și frecvențe de 4 GHz standard și 5GHZ în modul de boost. La partea de frecvență, nu prea are rival, considerând numărul său de nuclee… cel puțin până ce apare seria Epyc Rome

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button