PC

Intel Core i9 7920X funcționează la doar 2.9GHz

Procesoarele cu mai mult de 10 nuclee din seria Intel i9 încă nu și-au făcut apariția, iar deocamdată încă nici nu știm cu siguranță la ce frecvențe funcționează, doar că vor fi foarte scumpe.

Dar acum vine primul semn care să ne dea o idee generală despre noile procesoare i9, mulțumită unei listări a lui i9 7920X. Frecvența de bază a procesorului este trecută ca fiind de doar 2.9GHz. Desigur, la fel ca toate procesoarele Intel, există și o frecvență turbo ce poate fi atinsă de câteva nuclee, Turbo Boost 3 detectând automat cele mai rapide două nuclee și folosindu-se din plin de ele. Restul, însă, vor rămâne la frecvența lor de bază.

2.9GHz este o frecvență considerabilă pentru un procesor cu 12 nuclee, dar modelele produse de AMD, din seria Threadripper, funcționează la o frecvență cu 600MHz mai mare, având tot 12 nuclee. Nu numai asta, dar 1920X are și un preț cu 400 de dolari mai mic față de i9 7920X. Iar din cauza diferenței de frecvență, ar putea avea cam aceeași performanță.

Potențialul de overclock ar permite, totuși, procesorului i9 să atingă un nivel mai bun de performanță, dar există o problemă aici. Platforma X299 are probleme în acest moment cu temperatura componentei electrice, atunci când este supusă la o încărcătură mare. Iar a pompa suficient curent într-un i9 cât să îi crească frecvența cu 600MHz ar fi o încărcătură mare. Frecvența lui i9 7920X ridică întrebări și despre performanța restului seriei.

Dacă avem noroc, listarea era a unui model ce încă nu era în varianta finală, sau frecvența turbo va fi mult mai mare și va putea fi atinsă de toate nucleele. Conform estimărilor de acum câteva săptămâni, procesorul cu 12 nuclee Intel va fi disponibil din august.

[Overlock 3D] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button