Tech&ITPCTECH

Noul Intel Core i9-12900KS a ajuns mai devreme la unii clienți

Generația de procesoare Alder Lake de la Intel s-a bucurat de un succes destul de mare, iar următorul flagship al seriei este Core i9-12900KS. Procesorul a fost prezentat în cadrul CES 2022 și se zvonește că lansarea acestuia va avea loc în Martie, adică dintr-un moment în altul. Iar zvonurile par că se vor adeveri, întrucât câțiva clienți au pus deja mâna pe noul procesor în urma greșelii unui distribuitor.

Intel Core i9-12900KS

Putem vedea primele imagini cu procesorul și ambalajul acestuia în cadrul unei postări de pe overclocking.com. Pe lângă produsul în sine, cutia conține și o machetă de wafer. Tot în această postare vedem și o poză din BIOS în care procesorul stă la 78 de grade Celsius și ratingul „SP” care reprezintă calitatea unui procesor bazată pe raportul dintre voltaj și frecvență. Intel Core i9-12900KS este o dovadă a eficienței procesului de fabricație Intel 7 și oferă o frecvență single-core de 5.5GHz și multi-core de 5.2GHz; o îmbunătățire de 300MHz față de 12900K.

Deși au ajuns deja la unii clienți, nu știm încă prețul pentru un astfel de procesor ori cât va consuma. Dar dacă ne luăm după consumul de 241W al lui 12900K, presupun că 12900KS va avea nevoie de vreo 300W. Cei care vor maximul de performanță vor trebui să scoată banii necesari pentru o sursă puternică și o răcire adecvată unui astfel de consum.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button