PCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Intel Core i9-12900K pare a fi mai rapid decât AMD Ryzen 9 5950X în teste

Seria Alder Lake-S devine un competitor direct pentru echipa roșie

Alder Lake-S pare a fi răspunsul Intel împotriva performanțelor cu care se laudă cei de la AMD. Și chiar dacă nu trebuie să sărim în a ne da cu presupusul, un utilizator Twitter ne oferă câteva informații interesante cu privire la Intel Core i9-12900K în raport cu Ryzen 9 5950X de la AMD.

În testele sintetice, procesorul echipei albastre demonstrează un spor de performanță superior celui înregistrat de Ryzen 9, iar asta se reflectă atât în benchmark-urile single-thread, cât și în cele multi-thread. Vorbim despre o creștere cu 26% a performanței single-thread și cu 11% pe partea multi-thread față de Ryzen 9 5950X. Rezultatele sunt reflectate de testele în Cinebench R20. Prin urmare, avem un scor de 810 puncte pe single și 11600 de puncte în ceea ce privește multi. Aceste valori sunt cele mai mari înregistrate de un procesor pe socket-urile LGA1200/AM4.

Intel Core i9-12900K – Puterea cere sacrificiu

Similar lui Ryzen 9 5950X, Intel Core i9-12900K are în componența sa 16 nuclee, cu mențiunea că acestea sunt împărțite în 8 nuclee Golden Cove și 8 nuclee Gracemont. Asta s-ar traduce într-un total de 16 nuclee cu 24 de fire de execuție. Nucleele Golden Cove ar fi capabile de overclock până la 5.3GHz, în vreme ce Gracemont-urile vor fi tactat6e la 3.9GHz.

Intel Core i9-12900K este construit folosind procesul de fabricație de 10nm Enhanced SuperFin și urmează a fi primul procesor desktop care să fie pe deplin compatibil cu memorrile DDR5 și cu interfața PCIe Gen 5.

OneRaichu ne avertizează însă că această putere atrage după sine un consum crescut. Totodată, este vorba despre un Intel Core i9-12900K ca mostră, iar rezultatele curente (de altfel neoficiale) vor suferi cel mai probabil modificări. Este important de menționat și că scorurile acestea au fost obținute folosind un sistem care are la bază răcirea AIO.

În cele din urmă, chiar dacă Intel Core i9-12900K pare mai rapid decât AMD Ryzen 9 5950X, coroana îi va aparține celui care se descurcă mai bine în fața workload-urilor masive. Iar aici intervine și problema consumului. Din cele indicate, se pare că 12900K va consuma nu mai puțin de 200W în modul Full Turbo, în condițiile în care acesta are un PL2 de 228W (iată și un material interesant pe această temă).

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button