Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Intel Core i9 10900K va atinge 5.1GHz in modul Boost

Se pare ca Intel Core i9 10900K din generatie Comet Lake va avea 10 nuclee si 20 de threaduri. Acestea vor rula la o frecventa de baza de 3.7GHz, iar in Boost va atinge 5.1GHz. Se pare ca generatia a 10-a de la Intel ne va aduce totusi un nou flagship si va avea macar un competitor bun pentru Ryzen in 2020.

Aceste specificatii au fost dezvaluite pe Twitter de catre userul _rogame care a facut public un rezultat din 3DMark. Problema cu i9 10900K este ca in ciuda celor doua nuclee in plus, nu e cu mult mai bun decat 9900K. Asta ar putea sa-i anuleze din start scopul pentru oamenii care au deja i9 din generatia a 9-a. Asta se datoreaza in principal tehnologiei de fabricatie pe 14nm care a ajuns la limita de vreo 3-4 generatii. Nu avem inca informatii despre TDP-ul noului model, dar ma astept sa fie asemanator cu generatia trecuta.

Aparitia unui Intel Core i9 10900K functional sugereaza ca Intel se pregateste de lansarea generatiei a 10-a de procesoare. Daca tinem cont si de zvonurile din ce in ce mai bogate referitoare la noul chipset capabil de OC, adica Z490, nu pot decat sa ma imbarc in hype-train.

Va fi Intel Core i9 10900K destul incat pozitia AMD pe piata sa fie amenintata? Eu cred ca nu, insa este clar ca acest procesor va fi cel mai bun model pentru gaming de pe piata gratie frecventei mari. Problema cu el, la fel ca si cu 9900K, va fi pretul. AMD domina raportul pret/performanta cu modelele sale, insa asta s-ar putea schimba. Totul tine de abilitatea celor de la Intel de a migra spre 7nm, insa cel mai devreme am putea vedea asta in vreo doi, poate trei ani. Va fi prea tarziu oare?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button