PC

Zvon: Intel Core i3 Coffee Lake ar putea avea 4 nuclee cu Hyperthreading

Sper că sunteți gata pentru zvonuri neconfirmate care sună excelent, dar ar putea fi complet false, fiindcă astăzi avem unul excepțional.

Mai știți cum seria de procesoare i3 a fost omorâtă de Ryzen și de Pentium? Se pare că Intel are de gând să reînvie i3-ul cu procesoarele Coffee Lake, într-o formă nouă. Care este acea formă? Cea a unui i7 contemporan.

Da, ați citit corect. Cea mai recentă indicație a hardware-ului posibil pe care îl va lansa Intel în Coffee Lake sugerează că seria de procesoare i3 va avea 4 nuclee fizice cu Hyperhtreading, ducând totalul la 8 fire de execuție. Procesorul văzut în poza de mai sus ar fi un i3 8300, ce funcționează la o frecvență de 4GHz. Dacă va fi cu adevărat un i3, încă nu știm cu siguranță, dar s-ar potrivi, din moment ce i5 și i7 vor avea câte 6 nuclee.

Desigur, asta ar înseamna că Intel să vândă un i7 la preț de i3, ceva ce pare aproape imposibil. Dar dacă ar vrea să distrugă complet procesoarele Ryzen 3, și chiar unele din seria Ryzen 5, atunci ar fi o mișcare îndrăzneață și foarte eficientă. Mai important, ar fi una de pe urma căreia clienții de rând vor profita foarte mult.

Iarăși, asta dacă zvonul se adeverește, iar imaginea de mai sus nu este un fals ordinar.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button