ȘtiriTech&IT

A 14-a generație de procesoare Intel Core se va numi Meteor Lake

Intel a confirmat numele celei de-a 14-a generații de procesoare Core: Meteor Lake. Noua familie de produse urmează să fie lansată în decursul acestui an. Informațiile vin dintr-un document oficial publicat de companie. Documentul vorbește despre suportul hardware pentru Media SDK și oneVPL (Video Processing Library) și include mențiuni de produse încă de la a 5-a generație încoace. Iar undeva mai jos, în al doilea tabel, putem vedea un nume nou: Future: 14th Generation Intel Core.

Intel Core 14th Gen Meteor Lake

Pe lângă noua generație de procesoare, Intel mai pregătește ceva interesant pentru anul 2023. Într-un roadmap intern care a ajuns pe internet „din greșeală” este menționată și o reîmprospătare a generației actuale, Intel Core 13th Gen Raptor Lake. Într-o manieră tipică producătorului, seria de procesoare refreshed se va numi Raptor Lake-S. Și acestea ar trebui să fie prezentate tot în următoarele opt luni, deci ne așteaptă câteva lansări interesante.

Procesoarele Intel Core 13th Gen Raptor Lake-S cel mai probabil au scopul de a lungi durata de viață a platformei actuale pe socket LGA1700, care deja oferă două generații diferite de chipset-uri. Asta înseamnă că noile procesoare, probabil 13950K sau ceva de genul, vor funcționa bine-mersi și pe plăci de bază Z690.

Rămâne însă de văzut ce vor face cei din tabăra albastră cu privire la generația a 14-a. Bine, sunt aproape sigur că vorbim despre o platformă cu suport exclusiv DDR5, cu PCIe 5.0 și toate lucrurile cu care au rămas în urmă față de AMD. Aceștia au deja o platformă exclusiv current-gen sub forma lui AM5 și a procesoarelor Ryzen 7000. Doar că Intel nu prea s-a lovit de probleme cu suportul pentru memorie RAM, a mers mai mereu la sigur cu lansările sale și chiar dacă vin mai târziu, procesoarele Meteor Lake ar putea dezechilibra puternic balanța din această categorie de produse.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button