PCȘtiri ITTECH

Intel confirmă că va lansa o placă video în 2020

Intel confirmă așteptările pe care le are publicul de ceva vreme, că va avea în viitorul apropiat o placă video pe piață. Însă nu în 2019, conform zvonurilor anterioare, cel puțin nu va lansa atunci nimic.

Intel anunță că prima placă video dedicată a companiei va fi disponibilă în anul 2020. Compania va avea produse menite atât pentru centrele de date, cât și pentru publicul general. Detalii despre ce fel de produse efective vom avea nu sunt. Nu știm dacă va avea plăci video segmentate pe aceleași categorii de performanță ca Nvidia și AMD, dacă plăcile vor avea o arhitectură suficient potentă încât să facă față competiției, sau dacă Intel va putea să ofere suficientă optimizare în driverele sale pentru jocuri care nici măcar nu ar funcționa pe componenta video integrată acum în procesoarele sale.

Sunt multe întrebări rămase fără răspuns, dar nu va trebui să așteptăm foarte mult timp până când misterele vor fi elucidate. La urma urmei, trei ani nu este tocmai mult timp pentru proiectarea, producția și lansarea unei arhitecturi grafice noi, așa că fie Intel lucra la ea cu câțiva ani înainte să îl recruteze pe Raja Koduri și să formeze un grup dedicat acestui efort, fie are foarte mulți ingineri care ardeau de nerăbdare să se ocupe de această sarcină.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button