PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Intel confirmă că va lansa o placă video dedicată

În această perioadă probabil ați sesizat cum mai toți producătorii de plăci video afișează poze verzi, aproape parcă ceva foarte important se va întâmpla săptămâna viitoare. AMD n-a făcut nici un zgomot pentru a distrage atenția publicului de la anunțul iminent, dar în mod surprinzător Intel a făcut tocmai asta.

Compania a publicat un clip scurt prin care reamintește publicului de reușitele sale din trecut în domeniul soluțiilor grafice integrate, și afirmă că viitorul va fi foarte strălucit. Intel confirmă că 2020 va lansa o placă video nouă, anunțul chiar fiind publicat pe contul de Twitter nou înființat Intel Graphics.

Intel are foarte mult de lucru pentru realizarea unei plăci video competitive. Dacă până acum avea ceva de furcă din cauza experienței pe care o avea competiția în acest domeniu, după anunțul arhitecturii Turing problema este amplificată dacă nu a fost luată în considerare componenta de Ray Tracing atunci când a început proiectarea noului Intel GPU.

Chiar dacă plăcile video dedicate Intel vor sosi abia in 2020, probabil vom vedea numeroase semene, leak-uri și informații pe internet despre acest GPU încă din 2019. Chiar umbla vestea că va fi prezentat în mod oficial publicului la CES anul viitor, în ianuarie.

Intrarea celor de la Intel pe piața plăcilor video dedicate va reprezenta o îmbunătățire considerabilă a competiției din acest sector, ducând la inovație și îmbunătățire pe toate fronturile… asta dacă nu cumva AMD continuă să bată pasul pe loc cu Radeon și rămânem tot cu două opțiuni.

[Intel]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button