PCTECHTech&IT

Intel confirmă că încă mai e interesat de monitoare cu Adaptive Sync

În cazul în care ați ratat veștile din ultima vreme, Intel se pregătește să lanseze o placă video dedicată prin anul 2020, iar o întrebare destul de bună a fost modul în care va aborda compania competiția dintre FreeSync și G-Sync.

Intel dăduseră ceva semne cu trei ani în urmă că ar putea adopta standardul VESA Adaptive Sync, dar atunci era vorba de soluțiile grafice integrate și nu s-a materializat nimic. Ce e drept, era cu ani și ani în urmă, iar de atunci compania a tot trecut prin diverse schimbări și întârzieri, ca să nu mai spun de anunțul efectiv al plăcii video dedicate și realizarea unui chipset cu un procesor Intel și grafică Radeon.

Așa că pentru ceva clarificare, Chris Hook (fost angajat al Radeon Technologies Group, actualmente membru al echipei de grafică de la Intel ) a fost întrebat dacă Adaptive Sync încă mai este în plan. Iar răspunsul său a fost un categoric da.

Răspunsul este foarte important, pentru că Adaptive Sync este componenta principală pe care este construit FreeSync. Este o specificație opțională care permite sincronizarea în timp real a frecvenței unui monitor cu numărul de cadre pe secundă emise de placa video. Se face direct prin HDMI sau prin DisplayPort, nu necesită hardware suplimentar, nu are nici un fel de cost adițional asociat cu implementarea sa și teoretic orice placă video produsă de Intel cu suport pentru Adaptive Sync ar funcționa cu un monitor FreeSync.

Viitorul sună destul de bine pentru cei care se tem că Radeon nu va putea ține pasul cu Nvidia, cel puțin ar putea exista o alternativă de la Intel care nu va presupune schimbarea monitorului pentru obținerea unei experiențe ideale de gaming.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button