Știri ITPCTECH

Intel confirmă că 10nm nu e cine știe ce

Poate de la 7nm se va schimba ceva

De ceva timp tot umblă vorba că procesul de producție pe 10 nanometri al celor de la Intel nu este tocmai grozav. Că din cauza sa nu prea vom avea parte de procesoare cu adevărat noi pentru încă vreun an și ceva, fiind limitați tot la încă o revizie de Skylake, dar măcar una cu mai multe nuclee.

Zilele trecute Intel a venit să cam confirme aceste zvonuri. În cadrul evenimentului Morgan Stanley Analyst Conference, George Davis (Chief Financial Officer al companiei) a declarat că procesul pe 10 nanometri nu este tocmai cel mai bun pe care l-a făcut vreodată Intel. Că va fi mai puțin productiv ca cel de 14 nanometri și ca cel de 22 de nanometri. Însă a ținut să pomenească posibilitatea ca procesul de 7 nanometri să fie mai în linie cu ceea ce se așteaptă lumea să vadă de la un astfel de salt tehnologic. Procesul există mai mult pentru că trebuie să existe un pas intermediar între ce a fost și ce va fi.

Deocamdată singurele procesoare Intel pe 10 nanometri sunt cele pentru laptop, care deși sunt bunicele la partea grafică, nu prea au pus lumea pe jar. Cel puțin nu în contextul în care vom avea în curând parte de modele de laptop cu Zen 2.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button