PCTECHTech&IT

Intel Comet Lake-S ar putea aduce 10 nuclee anul viitor

Și un socket nou

Platforma dedicată publicului general a celor de la Intel n-a avut parte de prea multă iubire în ultima vreme. Sigur, acel i9 9900K este un procesor grozav, excelent și toate cele, dar în anumite aplicații de productivitate tinde să fie zdrobit de câteva procesoare Ryzen 3000 existente, iar cel cu 16 nuclee va suci mai departe cuțitul în rană.

Intel încă nu are un răspuns pe 10 nanometri pentru seria Ryzen 3000, și nu pare de parcă va avea una nici anul viitor. Cel puțin nu la începutul anului. Conform noilor zvonuri care circulă în ultima vreme pe internet, compania pregătește atunci cel puțiun un procesor nou, din seria Comet Lake-S, pe un socket nou, numit LGA 1200.

Procesorul cu pricina ar avea 10 nuclee, nefiind prima dată când se ivește un astfel de zvon. Însă de această dată avem și ceea ce pare a fi o fișă cu trăsăturile principale ale sale. De aici reiese că are un TDP de 125W.

Având un socket nou, are și un chipset nou, seria 400, însă nu unul care pare să aibă vreo îmbunătățire considerabilă față de seria anterioară. Bine, poate cu excepția lui Thunderbolt 3.

În rest, nu sunt surprize. PCI-Express 3, aceeași arhitectură cunoscută de la Skylake, același GPU integrat, dar 10 nuclee fizice cu 20 de fire de execuție cu siguranță vor aduce un spor de performanță notabil la multe aplicații. Să sperm doar că nu se va sacrifica mult din frecvență pentru a păstra sub control consumul de energie și producția de căldură.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button