PC

Intel Coffee Lake ar urma să fie lansat luna viitoare

Bătălia nucleelor se află acum în plină desfășurare pe segmentul High-End Desktop Computing, iar de luna viitoare pare că va începe și pe platforma generală.

Conform informațiilor care circulă acum prin industrie, Intel va anunța și posibil chiar lansa luna viitoare primele procesoare din seria Coffee Lake. Acestea sunt procesoare compatibile cu socket-ul LGA 1151 folosit acum pentru procesoarele Kaby Lake, dar au 6 nuclee ca standard. Evenimentul ar urma să aibă loc la Gamescom, între 23 și 26 august.

Alături ce această dezvăluire au venit și listări destul de detaliate a patru procesoare Coffee Lake, cele mai importante dintre ele. Procesoarele i5 și i7, atât cele deblocate cât și variantele fără overclock.

Modelul de top, i7 8700K  dispune de 6 nuclee fizice cu hyperthreading, va avea o frecvență standard de 3.7GHz. Dar în diversele sale moduri de Turbo Boost poate atinge 4.3Ghz cu toate nucleele și unul din ele va putea să își croiască drum până la 4.6GHz. Varianta fără overclock are boost-ul maxim de 4.6GHz și frecvența de bază de 3.2GHz.

Modelul i5 8600K va funcționa la 3.6GHz ca standard, în boost toate nucleele ating 4.1GHz, frecvența maxim ce poate fi atinsă de un singur nucleu este de 4.3GHz. Varianta blocată funcționează ca standard la 2.8GHz și poate să atingă maxim 3.8GHz cu toate nucleele, sau 3.9GHz cu un singur nucleu.

Prețurile pentru aceste procesoare nu sunt cunoscute în acest moment, dar din moment ce sunt menite pentru platforma generală, s-ar putea mula acelorași prețuri pe care le aveau și procesoarele i7 de până acum. Nu de alta, dar după Threadripper prețul pentru procesoarele Intel din segmentul HEDC a scăzut cu 50%. Dacă Intel poate să vândă procesoarele din nouă serie la prețuri acceptabile, atunci Ryzen 5 și Ryzen 7 ar avea opoziție foarte mare pe piață. Asta, desigur, dacă nu apar cumva probleme, cum s-a întâmplat cu tendința plăcilor de bază X299 de a se supraîncălzi atunci când procesoarele erau împinse prea departe.

 

[DSO Gaming]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button