PC

Intel Coffee Lake ar urma să aducă 6 nuclee pe socket 1151

Impactul pe care l-a avut Ryzen asupra pieței continuă să se propage, Intel dând semne că nu are de gând să stea cu mâinile în sân.

Cel mai recent zvon care zburdă zglobiu pe coridoarele internetului sugerează că următoarea generație de procesoare de la Intel, din seria Coffee Lake, va avea modele cu 6 nuclee fizice pe platforma dedicată publicului larg.

Coffee Lake ar urma să fie încă un rafinament al arhitecturii de bază pe care o avea Skylake, realizat cu un proces de 14 nanometri mai matur și mai eficient. Procesoarele vor funcționa tot pe socket-ul 1151, iar în cazul în care nu sunt efectuate schimbări radicale la părțile de bază, atunci ar trebui să fie compatibile cel puțin cu plăcile de bază existente, printr-un update de BIOS. Asta înseamnă că nu va trebui să cumpărați o placă de bază X299, ce ar putea costa chiar cât un procesor nou.

Lumea tot se așteaptă la o asemenea mișcare de ani de zile, dar Intel n-a prea avut motiv să o facă, din moment ce procesoarele sale cu 4 nuclee erau mult mai performante decât cele bazate pe arhitectura Bulldozer cu 8 nuclee. Dar Ryzen a schimbat foarte mult situația.

Prețul pentru modelul cu 6 nuclee Coffee Lake este necunoscut. Va depinde în mare parte de starea pieței și de modul în care evoluează și prețurile pentru procesoarele AMD. Conform zvonului, noua generație va fi disponibilă din februarie 2018.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button