PC

Intel Coffee Lake ar putea fi lansat în octombrie

Dacă încă mai vreți un procesor cu 6 nuclee, iar Ryzen nu vă convine și Skylake-X este prea scump, mai aveți puțin de așteptat până la noua generație de la Intel.

Conform informațiilor care circulă acum prin presă, pornite de la o listare dintr-un soft de gestiune, seria Coffee Lake, sau cum s-ar numi noua generație, va ajunge pe piață în ziua de 5 octombrie.

coffee lake intel

Listarea indică doar procesorul de top, i7 8700K, dar de obicei lansarea vârfului de lance este acompaniată măcar și de apariția i5-ului deblocat. Cu puțin noroc, ar trebui să fie disponibil și noul i3.

Aceste procesoare sunt foarte importante pentru Intel și pentru cei care vor mai multe nuclee, pentru că este pentru prima dată în ultimul deceniu când Intel mărește numărul de nuclee disponibile pe platforma sa dedicată publicului general. Astfel, veți avea parte de i3-uri cu 4 nuclee fizice, fără Hyperhtreading, i5-uri cu 6 nuclee fizice, fără Hyperhtreading, și procesoare i7 cu 6 nuclee fizice și Hyperthreading. Partea cea mai importantă va fi prețul acestor modele, care în esență va fi cam același cu seria existentă, ce dispune de 2 sau 4 nuclee fizice.

Prețul lor va fi mai mic față de seria Skylake-X și din cauza plăcilor de bază, cele din seria X299 fiind mult mai mare decât cele din seriile Z, B și H. Ocazional mai este pe acolo un Q.

Acum că avem Coffee Lake pe drum, bătălia de pe piața procesoarelor se va încinge cu adevărat.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button