MORE

Intel Cannonlake are 8 nuclee

Acum ceva vreme, Intel anunța amânarea seriei de procesoare Cannonlake, și înlocuirea sa în calendarul de lansări cu Kaby Lake, o revizie minoră a lui Skylake, care va rămâne pe 14 nanometri.

Cannonlake încă mai este pe drum, chiar dacă va sosi cu un an întârziere, iar acum avem câteva mici detalii suplimentare (pe lângă simplul fapt că va aduce procesoare construite prin procesul de 10 nanometri) mulțumită contului de Linkedin al unui angajat Intel.

profile_large

Acest designer lucrează la Cannonlake, ocupându-se de protocoalele de coerență ale cache-ului, și de materiale de viteză mare. Mai exact, la Converged Coherent Fabric, o tehnologie ce va permite componentelor unui procesor să comunice mai eficient între ele. AMD anunțaseră anterior că seria Zen va folosi același tip de material, așa că măcar va fi ceva paritate între ele în acest aspect.

La fel de interesantă era menționarea faptului că lucrează la procesoare intel cu 4, 6 și 8 nuclee. Lipsa variantei cu două nuclee ar putea însemna unul din trei lucruri. Alegeți speculația voastră preferată.

Fie este vorba de procesoare de server bazate pe Cannonlake, fie este Cannonlake-E, sau, ceva ce cu siguranță ar spera toată lumea, ca seria dedicată utilizatorului de rând să nu includă un i3.

Având în vedere că seria de produse Cannonlake va fi lansată abia în 2017, iar până atunci ar trebui să avem infrastructura software care, cel puțin pentru jocuri, va putea folosi mai bine procesoarele, nu este exclusă posibilitatea ca procesoarele  Core ix-8000 să înceapă de la  4 nuclee fizice. Ce e drept, Intel ar fi putut să facă asta de mult, dar speculația merge pe ideea de a avea un quad-core la prețul unui dual core cu hyperthreading.

De asemenea, ar însemna am putea avea parte de procesoare Core i7 cu mai mult de 4 nuclee, în afara seriei Cannonlake-E.

Desigur, în listare nu sunt pomenite nici procesoarele Pentium, care cu siguranță vor continua să aibă două nuclee, așa că probabil nu vom avea i5-uri la preț de i3 sau alte bucurii. Deși asta depinde în mare parte de starea pieței în 2017, și de succesul lui Zen.

[WCCFtech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close