MORE

Intel Broadwell-E va ajunge pana la 10 nuclee

Marele plan al companiei Intel pentru anul urmator a fost dezvaluit, gratie unui grafic care s-a scurs pe internet. Si ce ne aduce 2016? Lucruri noi si interesante.

Cel mai important lucru este, fara indoiala, cresterea din nou a numarului de nuclee pentru seria extrema de procesoare. Broadwell-E va veni in variatii cu 6,8 si 10 nuclee, iar in combinatie cu hyperthreading va duce la 20 de fire de executie pe un procesor dedicat utilizatorilor de rand. TDP-ul pentru aceasta monstruozitate este de numai 140W, multumita procesului de fabricatie de 14 nanometri.

Intel-2016-Roadmap-635x357

Desigur, cel cu 10 nuclee va fi un procesor de 1000 de dolari pe o platforma X99 care in sine costa foarte mult, dar tot va fi la indemana cuiva pentru care nu e tocmai comod sa isi tina sistemul intr-un server rack. Procesoarele din seria Broadwell-E vor fi disponibile din a doua jumatate a lui 2016.

Apoi, din toamna anului viitor Intel va lansa Kaby Lake-S, seria menita sa inlocuiasca procesoarele Skylake aflate acum pe piata, cu modele dual core si quad core, care vor varia intre 95W si 35W. Aceasta serie de procesoare va veni alaturi de o platforma noua, Intel 200, care foloseste acelasi socket 1151 contemporan, dar aduce o serie de imbunatatiri la partea de input/output. Spre exemplu, va suporta pana la 24 de conexiuni PCI-Express, fata de cele 20 pe care le avea seria Intel 100, regasita la placi de baza precum cele din seria Z170.

Kaby Lake-U va sosi prin vara lui 2016, fiind vorba de procesoare de putere mai redusa, lipite pe placile de baza ale PC-urilor modeste si a dispozitivelor mobile. Pe seria de procesoare dedicate dispozitivelor mobile vom avea Apollo Lake, cu un TDP care variaza intre 6 si 10W.

Tot ce ramane acum de facut este sa asteptam si sa ne pregatim buzunarele. Asta, desigur, daca aveti un sistem la care are sens sa faci un upgrade, precum un Q6600, nu un Devil’s Canyon sau ceva similar.

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close