MORE

Intel Atom X3, in toate dispozitivele inteligente!

Intel este o companie care se implica din ce in ce mai mult in ceea ce este cunoscut ca The Internet of Things, iar noul procesor Intel Atom X3 se adreseaza acestui trend.

De la tablete la telefoane, frigidere inteligente si termostate ce pot sa fie controlate prin telefon, Intel doreste sa puna un procesor Intel Atom X3 in toate aceste dispozitive. Iar noi nu ne opunem. Sunt niste mici bestii capabile sa reziste la conditii ostile. Noua gama de procesoare Atom, numite (SoFIA) sunt gandite pentru dispozitivele inteligente, senzori sau orice dispozitiv care poate raspunde la o comanda digitala. Mai mult, Intel doreste sa lege aceste dispozitive printr-o retea proprie 3G sau LTE, pentru a putea oferi dispozitivelor echipate cu Intel Atom X3 posibilitatea de a comunica intre ele. Prin aceasta inter-conectivitate Intel spera sa ofere servicii mai bune si sa poata realiza un ecosistem in care procesoarele Intel Atom X3 sa comunice intre ele, acesta fiind un avantaj pentru un posibil client, in momentul in care face o setare generala a acestora folosind o singura interfata.

Din pacate aceste procesoare inca nu sunt in productie, urmand sa mai dureze ceva pana cand vor echipa o gama larga de produse, dev kit-urile urmand sa ajunga pe mana dezvoltatorilor undeva la jumatatea acestui an, iar rata de adoptie poate sa varieze intre 2016, pana in 2018, in functie de costuri de productie si alte elemente economice.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button