PC

Intel asamblează noile procesoare Coffee Lake la o fabrică din China

Într-o nouă notificare, Intel a declarat că va începe să asambleze procesoarele Coffee Lake pentru calculatoarele de birou la uzina sa din Chengdu, China.

De la lansarea lor, procesoarele de desktop Coffee Lake au avut o disponibilitate destul de limitată. Într-un efort de a ajuta la atenuarea problemelor legate de aprovizionare, Intel și-a anunțat clienții că vor începe în curând să primească și piese asamblate în China. Această schimbare este valabilă pentru procesoarele i5-8400, i5-8600K, i7-8700 și i7-8700K.

Pentru a clarifica lucrurile, această notificare se referă numai la partea de asamblare și testare a procesului de fabricație pentru aceste procesoare, și nu la fabricarea circuitului integrat. Intel nu limitează fabricarea de cipuri specifice la fabrici specifice, astfel încât circuitele integrate pentru aceste procesoare pot veni deja din mai multe locuri. Cu toate acestea, asamblarea și testarea pentru aceste procesoare a fost efectuată până acum la uzina Intel din Malaezia. Adăugarea fabricii Chengdu ar putea insinua faptul că procesul de asamblare limitează capacitatea de producere a modelului Coffee Lake.

Interesantă este mențiunea celor de la Intel, care subliniază că procesul de fabricare este identic, indiferent de fabrica de proveniență. Acest lucru ar însemna că procesoarele asamblate în Chengu nu ar trebui să fie cu nimic diferite de cele deja existente.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button