PC

Intel Arctic Sound – Este o placă video, nu un procesor!

Vă mai aduceți aminte de Raja Koduri? Tipul ăla care, acum ceva vreme, lucra pentru AMD și proiecta procesoare video. Acesta pare să fie foarte ocupat la noul loc de muncă.

Raja a început dezvoltarea de plăci video pentru Intel pe segmenul datacenter – acestea au numele de cod Arctic Sound. Ultimul zvon ne sugerează că, undeva prin 2020, vom vedea titluri precum „AMD vs nVidia vs Intel” la review-urile pentru plăcile video de gaming. Așadar, Arctic Sound va fi produs și pentru pentru publicul larg. Avantajul va fi, evident, de partea cumpărătorului, deoarece vom avea un nou competitor pe piața de plăci video, AMD și nVidia fiind singurii în acest moment.

Varianta pentru datacenter va avea numele de cod Jupiter Sound și va fi utilizată pentru video stream. Aceste plăci video vor fi vândute ca a 12-a generație de plăci video Intel. Da, pare puțin ciudat, dar Intel consideră că au făcut plăci video până acum, deși nu am văzut decât variante integrate care nu excelează, motiv pentru care au ales să integreze GPU AMD în noua generație de procesoare. Momentan, aceste date nu sunt oficiale, dar sperăm să devină realitate, deoarece concurența dintre producători va avea ca rezultat prețuri mai mici și performanțe mai mari pentru produsele finale.

Suntem curioși cum vor răspunde AMD și nVidia dacă Intel va lansa plăci video. Voi ce părere aveți?

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button