PC

Intel ar urma să lanseze platforma X299 pe 30 mai

Lansarea platformei X299 de la Intel pare să fie iminentă, cele mai recente vești din industrie indicând că va sosi chiar luna viitoare.

Anunțul oficial și lansarea ar trebui să aibă loc la în timpul conferinței Computex 2017, pe 30 mai, când Navin Shenoy, senior vice-președinte al companiei, va avea un discurs.

Platforma X299 va fi cea pe care vom găsi procesoarele din seriile Skylake X și Kaby Lake X, litera din coadă înlocuind E-ul de până acum, menit să denote că era vorba de procesoare dedicate entuziaștilor și segmentului de high end computing pentru desktop.

Procesoarele Kaby Lake X ar urma să fie simple modele cu 4 nuclee și 8 fire de execuție, dar cele din seria Skylake X vor ajunge chiar până la 12 nuclee. Aceasta ar fi prima dată când Intel oferă publicului larg un astfel de procesor, în mod normal limitat la seria Xeon.

În proximitatea lansării platformei X299 vom vedea pe piață și platforma X399, care nu este continuarea sa, ci numele pe care pare că îl va folosi AMD pentru propria sa platformă dedicată segmentului de high end computing, pe care va oferi procesoare cu 16 nuclee fizice.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button