MORE

Intel ar putea trece la 7 nanometri abia in 2022

Intel a schimbat cu ceva timp în urmă modul în care dezvoltă procesare, trecând de la formula clasică Tick-Tock la un plan cu trei faze, iar în curând ar putea trece la patru.

Compania pregătește trecerea la procesoare de 10 nanometri anul viitor, iar inițial se aștepta ca primele arhitecturi de 7 nanometri să fie disponibile din 2020. Asta se pare că nu se va mai întâmpla, Intel listând un alt an în care se așteaptă să vadă această tehnologie pe piață, 2022.

Anul și-a făcut apariția în aceeași listare pentru un loc de muncă în cadrul laboratorului de cercetare a micro-arhitecturii din India, în care era trecut inițial anul 2020.

Întârzierea nu este tocmai o imposibilitate, atât 14 cât și 10 nanometri oferind o provocare considerabilă celor de la Intel. În cazul în care această amânare a procesului de 7 nanometri chiar se va manifesta, atunci am putea avea parte ori de lacune în unii ani, revizii minore ca Devil’s Canyon sau poate încă un pas la process-architecture-optimization.

[Tech Frag]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

  1. Micsorand arhitectura se consuma mai putina energie, se produce mai putina caldura, se elibereaza spatiu pentru alte nuclee/memorie (fizic) si da, creste viteza de comunicare in procesor

  2. Se caca pe ei, abia cumperi last gen si deja vor sa lanseze prastii noi, progresul este binevenit dar miroase a „milking” aici.

  3. Pai acum se fabrica doar ultima generatie. Ce gasesti prin magazine sunt leftover-uri din vechile stocuri.

  4. Stiu, dar ca si componente is aceleasi, ar trebui sa faca la procesoarele foarte vechi un fel de program rabla si sa le transforme in procesoare noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button