MORE

Intel ar putea interzice overclocking pe procesoarele Skylake non-K

Se spune ca o minune dureaza doar trei zile, iar in cazul nostru pare sa fi durat aproape o luna. Abilitatea de a face overclock procesoarelor Intel Skylake, care in mod normal nu ar suporta asta, pare ca va disparea in curand.

Un zvon foarte neplacut indica posibilitatea ca Intel sa impiedice marirea frecventei la procesoarele non-K prin overclocking, aparent deoarece ar provoca cateva efecte negative cu trecerea timpului, cum ar fi erori de detectie pentru sonda termala si posibil chiar erori ale setului de instructiuni. Daca o eroare de cateva grade nu ar fi tocmai sfarsitul lumii, cand setul de instructiuni crapa, pot spune adio procesorului pana la o resetare completa a BIOS-ului.

Interdictia de overclock ar urma sa vina sub forma unui update de BIOS, iar urme ale sale au fost descoperite intr-un update lansat de Intel pentru a rezolva un bug care si-a facut aparitia la folosirea lui Prime95.

Daca zvonul se va adeveri, cu siguranta va intrista multi oameni, dar cel putin acestia vor avea procesoarele intregi pe termen lung. Desi, chiar daca overclock-ul nu ar prezenta un risc pentru integritatea procesoarelor, tot era era o sansa ca Intel sa impiedice aceasta practica. La urma urmei, seria K exista pentru a permite overclocking.

[Kit Guru]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close