Tech&ITPCTECH

Intel ar pregăti scăderi de prețuri anul acesta

Astăzi pare că avem știri mai mult din categoria „umblă vestea”, pentru că numai astea par să își croiască drumul prin ultima vreme pe internet. Bine, asta și amânări.

Cea mai recentă vorbă în vânt vine de la Digitimes, ce susține că are informații de la un număr de producători de PC-uri că Intel ar urma să scadă prețurile pentru procesoarele sale în a doua jumătate din acest an. Nu a fost specificat procentul exact al scăderii, sau o dată mai exactă, doar că Intel va încerca astfel să combată arhitectura Zen 3 ce va fi lansată peste câteva luni. O arhitectură ce aduce câteva schimbări față de Zen 2-ul pe care îl știm de la seria Ryzen 3000.

Acesta este un semn foarte bun, deoarece înseamnă că roțile pieței libere încep iarăși să se învârtă, ducând prețurile din ce în ce mai jos și sporind opțiunile utilizatorului de rând. În același timp este și un semn rău, pentru că Intel nu se va baza pe tehnologie superioară pentru a putea combate AMD. De fiecare dată când avea procesoare mai bune, ținea la preț de ajungeam să plătim 1000 de euro pentru 8 nuclee cu doar 4 ani în urmă. Acum, un procesor cu 8 nuclee se găsește pe toate gardurile la o treime din acest preț.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button