PC

Intel ar pregăti i7 7740K pentru a combate Ryzen

O nouă veste răsare din coridoarele întunecate ale internetului, una care sugerează că Intel pregătește ceva pentru a combate apariția seriei de procesoare Ryzen de la AMD.

Vestea vine de la publicația franceză de hardware Canard PC, care a mai anunțat anterior și existența modelelor de procesoare Ryzen cu 6 nuclee. Conform informațiilor pe care le are revista, Intel va lansa un procesor nou numit i7 7740K, ce va veni din cutie cu un overclock de 100MHz pentru frecvența de bază și un TDP de 100W, în locul a cei 91W de zi cu zi. Frecvența pe care o poate atinge în modul boost nu a fost menționată.

Mai mult de atât, un nou i5 ar fi în lucru, numit 7640K, a cărui frecvență de bază va fi de 4GHz. Exista un zvon ceva mai puțin credibil conform căruia acest model va avea până și suport pentru hyperhtreading, dar asta probabil nu se va întâmpla.

Intel speră ca astfel să aibă suficient hardware pe piață cât să combată orice model pe care urmează să îl lanseze AMD. Rămâne doar un factor necunoscut în toată această poveste, și anume prețul. Nu doar al procesoarelor AMD, dar și cel la care Intel va vinde noile modele. Tot există speranța ca Ryzen să ofere suficientă competiție încât să ducă la o scădere generală a prețurilor pentru procesoare.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button